Wij krijgen regelmatig het verzoek vanuit de vestigingen of we wat ‘losse’ complexen willen aanmaken in Navision.

Daarnaast krijgen we in sommige gevallen lijstjes met een tiental nieuw aan te maken complexen.

In principe is het aanmaken van een kleine hoeveelheid complexen (tot 15 complexen) echter een taak voor de vestigingen zelf. Het aanmaken kost weinig tijd en je kunt daarna meteen verder, zonder op S&S te hoeven wachten.

Natuurlijk kun je bij de grotere complexenlijsten gewoon als vanouds bij S&S terecht. Wij kunnen ons dan o.a. focussen op deze grote lijsten, het beantwoorden van gebruikersvragen en het oplossen van bugs.

Graag willen wij jullie dan ook vragen om vanaf nu alleen de grotere complexenlijsten naar S&S te sturen en de incidentele losse complexen zelf op te pakken.

Ik denk dat de meeste collega’s wel ongeveer weten hoe ze een nieuw complex kunnen aanmaken, maar voor de zekerheid zet ik de benodigde stappen nog even op een rijtje.

Stappen aanmaken nieuw complex:

• Ga allereerst in Navision naar het onderdeel Dakdata en dan naar Complexen/Panden/Daken. Vervolgens klik je op Complexen.

• Klik links bovenaan de pagina op Nieuw om een nieuw complex aan te maken.

• Vul bij Complexnummer en Complexnaam de gewenste nummers/omschrijvingen in (zie geel gemarkeerde velden in onderstaande printscreen).

• Vul bij Eigenaar de relatiecode van de betreffende relatie in. Let op: de R-code, dus niet het K-nummer.

• Vul bij het onderdeel Info / KPI / Veiligheid standaard bij gewenste conditie ‘4’ in en bij RC gewenst ‘2,5’.

• Klik nu bovenaan op Adressen, Panden en daken toevoegen om naar Geodak te gaan en daar het complex op te zoeken en te selecteren:

• Je zoekt in Geodak het juiste complex op door te klikken op het vergrootglas en het bijbehorende adres in te voeren.
    • Daarna klik je op het pijltje bij Panden toevoegen/verwijderen en klik je het betreffende complex aan.
    • Daarna maak je een dak aan door te klikken op de eerste button bij Daken aanpassen, je tekent een dakje op het complex en die noem je standaard Dak 01.

cid:image007.png@01D3230F.D82A2A80

• Als je dat gedaan hebt en je acties in Geodak hebt opgeslagen en afgesloten, klik je op de complexkaart nog even op Vernieuwen om alles door te voeren.

Mocht je tijdens het aanmaken van complexen tegen problemen aanlopen, of heb je nog vragen, neem dan gerust even contact op.